Het gezicht achter Zen Your Life

Mijn naam is Iris, ik ben de eigenaar van Zen Your Life. De Aziatische cultuur en mijn Indiase-Sri Lankaanse roots zijn mijn inspiratiebron voor alles wat met ayurveda, yoga en meditatie te maken heeft. 

Sinds mijn studententijd heb ik veel affiniteit met alles wat te maken heeft met een healthy body&mind. Spiritualiteit heeft al een aantal jaren mijn interesse en ik ben dan ook steeds meer bezig om mijzelf hierin verder  te verdiepen en te ontwikkelen. Ik doe dit geheel op mijn eigen manier, vandaar dan ook mijn levensmotto: 'Zen Your Life.. Your own way…'

Tegenwoordig zijn we steeds meer op zoek naar innerlijke rust en ontspanning. Iedereen heeft andere wensen, doelen en een eigen levenswijze. Zen kun je dus toepassen op jouw manier, zoals dat goed voelt voor jou.

Zelf zoek ik de rust en ontspanning in yoga, meditatie en (stilte)wandelingen. Mij energiek en gezond voelen doe ik door middel van gezonde eetgewoonten en krachttraining. Dat is voor mij ‘balans’.

https://www.zenyourlife.nl/wp-content/uploads/2021/03/The-mountains-are-calling-I-must-go.-600x500.png

Zenmeditatie

Ik begon op mijn 16e met een beginnerscursus Zenmeditatie. Hiervan merkte ik al snel de positieve effecten. Zo heb ik altijd al moeite gehad om mij goed te kunnen concentreren en te kunnen slapen. Door meditatie merkte ik dat mijn concentratievermogen verbeterde. Ook kon ik hierdoor beter slapen en piekerde minder. Kortom, ik voelde meer rust in mijzelf. 

Zen Your Life the beginning

In september 2014 startte ik de HBO studie Communication & Multimedia Design. In het eerste semester kreeg ik de opdracht om een soloproject te starten met een website over je eigen ik-merk. Dat was het moment waar Zen Your Life begon. Ik bedacht een merk dat aansloot bij mijn interesses en maakte een website over meditatie, yoga, ayurveda en een gezonde lifestyle.

Uit Balans

Tijdens mijn studie leefde ik nogal op de automatische piloot. Ik was alleen nog maar gefocust op het behalen van mijn diploma en jammer genoeg bleef Zen Your Life slechts een studieproject. Naarmate mijn studie vorderde, miste ik steeds meer een balans tussen studeren en een healthy mind. Sporten deed ik veel, maar ik vergat hoe belangrijk het was om je ‘zen’ te voelen.

Terug in balans

Nu weet ik hoe belangrijk balans is, zeker als je een hectisch leven hebt. Ik heb dan ook gemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar ontspanning en rust in hun leven. Vandaar dat ik jullie wil inspireren om dit voor jezelf ook toe te passen in jouw leven.

 

https://www.zenyourlife.nl/wp-content/uploads/2021/03/Word-Art-997x501.jpeg